Viktoria -

Årets sista dag

Sedan mitt sista inlägg har jag:
  • Flyttat från Norge. Otroligt nog att jag lyckades få plats med allt jag har samlat på mig under mina 2 år i landet i min lilla Mazda 323 ("Hundkojan", som min f.d. sambo Camilla kallade den). Det tog mig 2 timmar, 4 brutna naglar och en jäkla massa tålamod för att lyckas med uppdraget (de sista sakerna trycktes in med våld) men skam den som ger sig.
  • Nästan packat klart inför resan. Min 48L ryggsäck är bara fylld till hälften, vilket måste betyda att jag har glömt en hel del.. Eller så kan det vara ett tecken på att jag faktiskt har lärt mig något på mina misstag - ta aldrig med mig mer än vad jag pallar att bära. När jag reste runt i Nordamerika hade jag en 65L ryggsäck som vägde nästan 20 kg plus en jäkla massa påsar. Jag vet inte hur många gånger jag lovade mig själv att nästa gång resa med mindre packning..
  • Fixat försäkring och lagt ut min bil på blocket.

 

Det mesta är fixat och jag känner att jag kan slappna av lite! Skööönt.

 

Förresten, kollade mitt horoskop för 2012 alldeles nyss och det stod: "Jupiter befinner sig i det nionde huset för högre utbildning, resor och internationella kontakter fram till juni 2012. Du kommer under hela perioden att utvidga dina horisonter, via resor, studier eller samarbete med personer som bor i andra länder: professionellt eller privat. Det är möjligt att du ständigt är på resande fot och du har möjlighet att se nya platser och träffa nya människor."

Klockrent!

 


Äntligen

Efter att ha bott i Norge i 2 år är det äntligen dags att packa ihop och flytta hem till Sverige. Känns sorgligt att lämna mina vänner, vårt hus (som är mer känd som "korvkiosken" pga sitt utseende) och även mitt jobb som jag i slutet var så trött på. Som 98% av mina Röros-kollegor säger: "Äh, du kommer tillbaka efter att du har varit ute och rest", men icke - jag har bestämt mig att det inte kommer att hända. Kanske därför det känns extra sorgligt.

Men det ska också bli skönt. Det är något jag har sett framemot länge, nu jäklar ska jag göra en massa roliga saker! Jag ska resa rust i Asien i 4 månader från och med januari, det ska bli gött! Varje gång jag hade en jobbig passagerare som antingen skällde ut mig eller ställde en knäpp fråga - så hade jag bara en tanke: "Asien, Asien, Asien". Okej, ibland tänkte jag också: "Idiot". Okej, det hände ganska ofta... Men för det mesta tänkte jag på hur nice det ska bli att ligga på en strand i Malaysia med en drink i handen. Det har varit min motivation. Och snart förvandlas den till min verklighet.

Igår hade vi våran "hejdå-korvkiosken/Norge-fest". Tur att jag var nästan nykter, annars hade jag ju grinat som ett barn. Jag har även sålt/gett bort nästan alla mina möbler. Har bara en jäkla fåtölj kvar. Den är vit. Okej, den var vit. Det har visat sig att vita möbler inte bör finnas i ett hus där det alltid är förfest/fest/efterfest. Imorgon ska jag till jobbet en sväng och lämna in min fina uniform. Ska även packa in allt i min bil som jag samlat på mig under min tid här.

Nu ska jag ta ett bad (först rengöra den, ifall något pucko hade kräkts/pissat i den igår), ta ett glas vin och fira. Förra årets 18e december var ingen hit minst sagt. Men det kommer aldrig mer påverka mig på ett negativt sätt igen.

"Everything will be okay in the end.
If it's not okay, it not the end"












RSS 2.0